Treball de síntesi de 3r d’ESO

BTT, Caiac, tir amb arc i escalada!

Aquest any els alumnes de 3r d’ESO de l’escola Pare Manyanet de Reus vam anar a fer el treball de síntesi a la Molina, Girona, del 22 al 24 de maig. Els alumnes anaven acompanyats de cinc professors. Tots ells es van allotjar en dues cases. La meitat a la casa dels Isards i l’altre grup a la casa de la Supermolina.

Durant aquests dies els alumnes van estar fent diferents activitats relacionades amb la natura. Tots van aprendre a fer o reconstruir camins, netejar la natura de les brutícies que hi ha i la distribució dels troncs i pedres, entre d’altres. L’objectiu d’aquestes feines era conscienciar als nois i noies que havien de tenir cura de la natura i l’havien de cuidar.

Els alumnes tenien l’opció d’escollir dues activitats de les següents: BTT (bicicleta), caiac, tir amb arc i escalada. En aquest cas la més escollida va ser caiac. Desafortunadament, es va haver de fer un sorteig per a veure a qui li tocava canviar d’esport, ja que eren molts.

La primera nit els alumnes van fer un joc al bosc més a prop que hi havia. El joc consistia que ells s’havien de distribuir per grups, aleshores els monitors s’amagaven al bosc i ells xiulaven perquè els trobessin. Estava tot vigilat perquè cap alumne s’hi perdés, per això anaven en grups. Quan trobessin a un monitor els hi faria una marca, però el grup que trobes una de les dues banderes guanyava.

La segona nit tots els alumnes van gaudir d’una molt bona discoteca on tots s’ho van passar d’allò més bé, no va durar més de les 23 h, però, tot i això, l’emoció i les ganes no els hi van faltar.