DSCF441

PROPOSTA CRISTIANA

A Natzaret trobaràs el que vols, i el que el teu cor desitja.

Com a escola cristiana catòlica, el departament de Pastoral s’encarrega d’ambientar i impulsar la programació i realització de les iniciatives i activitats per a l’animació cristiana de l’escola, i vetllar perquè el conjunt de l’acció educativa es dugui a terme d’acord amb l’estil educatiu cristià de les escoles del Pare Manyanet. Per això, volem promoure la formació integral dels nostres alumnes d’acord amb l’estil de vida de l’Evangeli de Natzaret, per a construir-se com a persones solidàries i compromeses i així poder millorar la societat i el món.

 

Les activitats que es realitzen al llarg del curs són diverses:

Classes de religió

Treballem els diferents temps litúrgics, donem a conèixer la família i els amics de Jesús i aprenem a viure segons l’Evangeli, sempre adequant-lo a l’edat.

A més, s’ofereix als alumnes la possibilitat de participar en activitats fora de l’escola: visita a residències d’avis, assistència al cinema espiritual…

Convivències

Durant els quatre cursos d’ESO s’ofereix la possibilitat de participar en una jornada de convivència al Santuari del Loreto de Tarragona.

Es fa una revisió de vida, dinàmiques de treball cooperatiu, es treballa la convivència i es celebra una Eucaristia.

Campanyes solidàries

La nostra escola col·labora en diferents campanyes: 

 

  • Domund
  • Marató de TV3.
  • Gran Recapte. 
  • Joguina solidària.

Manyanet Solidàri

És l’ONG de la nostra Congregació. Hi col·laborem durant el Nadal solidari, la campanya d’apadrinaments, esmorzar solidari, xocolatada solidària, venda de roses per Sant Jordi i la paradeta solidària, on venem manualitats elaborades pels propis alumnes

Voluntariat

S’anima els/les joves de la nostra escola a participar de manera voluntària en activitats puntuals durant el curs, com són l’ajuda al menjador social per Nadal o la visita a residències d’avis, a més de les campanyes de recollida d’aliments i joguines o l’elaboració de manualitats per la paradeta solidària.

Catequesi i confirmació

Preparem als nens i nenes de 2n i 3r de Primària per rebre el Sagrament de l’Eucaristia.

També preparem als nois i noies de 1r i 2n d’ESO per rebre el do de la Confirmació.

Els i les catequistes som mestres de l’escola i exalumnes.

PREGÀRIA DIÀRIA

És un lloc web d’oracions per a cada dia, coordinat per la pastoral Manyanetiana mitjançant el taller de Naza-Red. Textos de pastoral que hem aplegat en un espai per tenir una eina pràctica per fer la pregària del dia amb els nostres alumnes.

MANYANET SOLIDÀRI

Organització creada per al desenvolupament de les persones, grups i comunitats necessitades.

NAZA-RED

El Taller de Naza-red vol ser un instrument de tots per aprofundir, celebrar i renovar a la llum de la Nova Evangelització la pastoral en els nostres centres d’apostolat.