Sortides d’Ed. Primària

els alumnes de primària vam poder gaudir de diferents excursions.

El dia 24 d’octubre, els alumnes de 1r van anar a Calafell a treballar la verema. Prèviament a classe, es va treballar una paleta d’intel·ligències sobre aquest tema.  Va ser un dia molt bonic que vàrem compartir companys i mestres.


El mateix dimarts, els nens i nenes de 2n van anar a Santes Creus on van veure en primera persona la fauna i la flora de l’arbreda d’aquest indret.


I continuant amb el tema de la natura, els alumnes de tercer de primària van poder gaudir d’un dia espectacular a Alcover el passat dia 26. Allà ens van posar en marxa amb una petita caminada fins a arribar al Mas d’en Forès. 

Gràcies als monitors vam aprendre a com tenir cura del bosc, sobre el reciclatge i el procés de biodegradació de diferents materials al museu d’Alcover.


Pel que fa als alumnes de quart, aquests van visitar la platja de la Pineda on, amb l’organització GoodKarma project, van recollir els microplàstics que trobaven i que tants problemes ocasionen al nostre planeta. 

Aquesta activitat complementava el projecte que han treballat a l’aula anomenat «Kids for the future». 

Va ser una activitat que els va ajudar a obrir els ulls i a adonar-se de la gran quantitat de contaminació que es pot arribar a trobar.


D’altra banda, el dia 25, els alumnes de 5è van gaudir d’un dia d’excursió de Montblanc on van poder explorar la part més medieval de l’indret. Van veure les muralles, les torres de vigilància, van pujar al castell, passejar pels seus carrers, van anar a la plaça del mercat, a l’església de Sant Miquel i al Museu. Al llarg del dia, molts dels alumnes de 5è es van convertir en reis, reines, cavallers, bisbes i camperols, per tal de viure en primera persona un dia a l’edat mitjana.

 Després de treballar el projecte “Qui viu al castell?” i de gaudir d’aquest dia a la capital de la Conca de Barberà, es van convertir en uns experts de l’edat mitjana.


Finalment, els alumnes de 6è van anar d’excursió al museu Molí paperer de Capellades. Van aprendre moltes coses sobre la història i l’evolució del paper, van poder observar tot el procés d’elaboració i van descobrir moltes eines diferents que s’utilitzen per fabricar el paper. Els va sorprendre molt tot el procés que hi ha darrere d’un full i el temps que es necessita per fabricar-lo. A partir d’ara quan agafin un full, el miraran amb uns altres ulls, intentaran aprofitar-lo i reutilitzar-lo el màxim possible.

Quan van acabar la visita del museu vam realitzar un taller de creació de fulls de paper reciclats, on cada alumne ha creat 3 fulls de paper diferents. Ens ha encantat! Ha sigut una experiència molt divertida i gratificant!