Sortida a Barcelona – 3r d’ESO

Vam rebre una xerrada de la diputada Raquel Sans!

Els Alumnes de 3r d’ESO, el passat 27 d’octubre vam agafar un autocar, direcció Barcelona. Va ser un viatge entretingut que va durar més o menys 1 h i 30 minuts.

En aquesta excursió, vam visitar la ciutat d’una forma molt didàctica, i a més, vam poder visitar el parlament de Catalunya en primera persona! Vam tenir la sort de poder parlar amb una diputada d’Esquerra Republicana, la Raquel Sans. 

Quan vam arribar a Barcelona, l’autocar ens va deixar a Poblenou, on vam esmorzar tots plegats. 

Després d’esmorzar, vam començar la nostra visita pels barris més famosos de Barcelona.

Els nostres professors, ens van fer de guies, i van preparar aquesta ruta per Barcelona d’una manera molt entretinguda!  En comptes de preparar-nos una ruta normal i avorrida, ens van preparar una gimcana, on, en grups de 6, havíem d’anar assolint tots els reptes que teníem escrits en un document.

El primer repte va ser descobrir qui era l’home que estava assegut damunt d’un cavall situat a la plaça Prim de Poblenou. Gràcies a l’explicació que ens anaven fent els nostres professors, vam poder descobrir qui se situava a dalt del cavall. Era el General Prim! La mateixa estàtua que tenim aquí a Reus.

Un cop resolíem les preguntes i assolíem els reptes, ens havíem de fer una foto tots els integrants del grup per justificar que ho havíem fet.

Durant la gimcana, vam passejar pel barri del Born, la Ribera i el Barri Gòtic, on vam descobrir i aprendre moltes coses interessants, com per exemple: els poemes de Joan-Salvat- Papasseit, escrits per les parets dels carrers del barri Gòtic.

Un cop vam acabar la nostra gimcana, vam tenir el plaer de poder entrar al Parlament de Catalunya, on un home molt simpàtic ens va fer una guia molt interessant i entretinguda per tot l’edifici.

Quan vam arribar a la gran sala on es reuneixen tots els diputats i consellers per discutir les lleis, vam rebre una xerrada de la diputada Raquel Sans, que ens va explicar com n’és d’important aquesta institució. Després, vam poder parlar amb ella, i resoldre tots els nostres dubtes sobre aquest tema.

Quan vam acabar la visita, vam dinar al parc de la Ciutadella, on vam tenir temps lliure per gaudir del Parc.

Finalment, després de dinar, vam agafar el bus de tornada.

Va ser una excursió molt enriquidora pels nostres coneixements, que vam aprofitar tots al màxim!

Mar de 3r d’ESO.