DSCF441

ROBÒTICA

Des d’Ed. Infantil fins a Secundària

La Robòtica Educativa a l’escola esta augmentant any rere any perquè s’ha convertit en un aprenentatge interdisciplinari englobant assignatures com science, tecnologia i matemàtiques. El caràcter transversal motiva l’alumnat a treballar en equip, a resoldre problemes, desenvolupar el pensament lògic, la imaginació i buscar noves formes de solucionar els reptes que planteja el mestre a l’aula. 

Actualment estem treballant mitjançant dispositius adaptats a cada nivell educatiu:

 

EDUCACIÓ INFANTIL

Una de les activitats de robòtica que treballem amb els infants d’educació infantil són els Bee-bots.

Són robots educatius en forma d’abella, dissenyats per a desenvolupar els coneixements i les capacitats bàsiques de programació. Amb aquest robot, es poden programar fins a 40 passos (endavant, enrere, gir dreta, gir esquerra, esborra memòria).


Per treballar/jugar amb el bee-bot d’una manera motivadora i dinàmica, utilitzem diferents taulells que sempre estan relacionats amb el projecte que estem treballant.

 

EDUCACIÓ PRIMÀRIA – Cicle Mitjà  LEGO WE DO 2.0

A Primària treballem la robòtica al Cilce Mitjà i ho fem amb un Kit de LEGO We-Do 2.0. Amb aquest kit podem construir i programar robots mitjançant l’ús de motors, sensors i peces LEGO de forma divertida, guiada i amb una programació molt útil per complementar l’assignatura de science. 

 

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA – LEGO MINDSTORM

En l’assignatura de Robòtica a Secundària, plantegem als alumnes reptes per a què comencin a familiaritzar-se amb com pensen les màquines i, a partir d’aquí, amb com fer servir els llenguatges de programació per a aconseguir que un robot faci, exactament, el que nosaltres desitgem que faci. 


Per a aconseguir-ho, construïm un robot que simula un vehicle explorador espacial, i submergim als alumnes en una aventura on hauran de recórrer la superfície d’un planeta ple d’obstacles, trobar jaciments de minerals espacials i, fins i tot, defensar-se de possibles robots enemics.