DSCF441

ERASMUS +

L’anglès com a llengua vehicular

Des del 2010, la nostra escola ha subratllat la importància de l’anglès com a llengua vehicular i necessària per a una bona formació del nostre alumnat. De manera que a partir d’una decisió de claustre, hem apostat per oferir, no només qualitat, sinó també quantitat.

Al llarg d’aquest anys, a mesura que la necessitat d’aquest idioma ha anat augmentant, tant la direcció com el claustre de professors hem apostat tant per oferir més hores lectives, com per portar a terme programes en els que els alumnes són els principals protagonistes. És per aquest motiu que l’escola en aquests moments participa en diferents activitats i projectes, entre els quals cal destacar:

Projectes Erasmus +

Les Associacions d’intercanvi escolar ofereixen una oportunitat única perquè els alumnes de qualsevol edat i el personal d’escoles, col·legis i instituts puguin visitar altres centres educatius europeus, a més d’ajudar els joves a adquirir habilitats addicionals a través de l’estudi i la formació a l’estranger. S’inclouen estades breus que poden anar dels 3 als 5 dies.

Acreditació Erasmus +

Havent obtingut l’acreditació Erasmus+ el 2022, el Col·legi Pare Manyanet de Reus participem en aquesta nova etapa dels projectes Erasmus+. Com a centre acreditat, desenvolupem durant aquest període, activitats de mobilitat i intercanvi que ens permeten seguir desplegant, en l’àmbit transnacional, iniciatives de centre com l’aprenentatge de llengües estrangeres, la millora educativa, sostenibilitat… 

El nostre programa

En els últims anys a l’escola, hem millorat la gestió dels projectes internacionals. Ara mateix, estem duent a terme diversos programes dins del marc del Programa Erasmus+.

 

Què fem actualment?

Projectes Escolars: Col·laborem amb altres centres europeus durant una setmana per introduir metodologies educatives innovadores al nostre centre i facilitar l’intercanvi d’alumnat amb centres d’altres països com França, Itàlia, i Holanda.

 

Mobilitats de curta i llarga durada: Oferim als alumnes l’oportunitat d’estar a les aules d’un centre europeu durant una setmana, vivint amb una família d’acollida. 

 

Gràcies a aquestes iniciatives, el Col·legi Pare Manyanet de Reus s’ha destacat en els programes Erasmus+ a la nostra comarca en els últims anys, augmentant la participació en projectes i el nombre d’alumnes i professors que tenen l’oportunitat de moure’s per Europa. 

Etwining

És la comunitat més extensa de centres educatius d’Europa. Va néixer el 2005 com iniciativa del Programa d’Aprenentatge eLearning de la Comissió Europea. El Servei Central de suport està dirigit per European Schoolnet, una associació internacional que promou l’educació en els centres educatius, a nivell del professorat i de l’alumnat de tota Europa.

Intercanvis

Cada any l’escola realitza diferents intercanvis a nivell europeu. El nostre alumnat està sempre disposat a conèixer els seus companys i companyes volen compartir experiències amb ells/es. L’intercanvi de les bones pràctiques i la necessitat de parlar l’anglès dona a aquesta activitat un plus en l’interès d’aprendre per part de l’alumnat.