L’Art per un forat

Dins de la Setmana Cultural 2024, el passat dilluns 22 d’abril es van obrir les portes al museu d’educació infantil: l’art per un forat. 

Durant les dues setmanes prèvies al 22 d’abril, tot l’alumnat d’infantil es va submergir en l’experiència de ser artista.

Els alumnes d’I3 van descobrir l’obra de la Yayoi Kusama, artista i escriptora japonesa que es caracteritza per la seva tècnica de punts en totes les seves obres. Aquesta tècnica l’ajuda a donar profunditat a les seves obres. Els nostres alumnes van reproduir algunes de les seves obres més característiques com: les carabasses que van decorar tot l’espai, les espectaculars flors que floreixen a mitjanit i la sala d’obliteració, en la qual, les famílies van poder contribuir a expandir i crear l’obra enganxant gomets. 

Els alumnes d’I4 es van endinsar en les formes geomètriques, especialment, amb el cercle. Una forma que va caracteritzar molt a l’artista rus Wasili Kandinski, i que els nostres alumnes han volgut plasmar per a tots els visitants, especialment amb les obres de: cercles concèntrics i cercles en cercles. A més, també van descobrir que era molt amic de Paul Klee amb qui va compartir experiències i cursos acadèmics, i era un gran apassionat de la música.

Aquests dos cursos, amb els seus dos artistes, els vam poder veure a la planta baixa de l’escola. En canvi, l’artista treballat pels d’I5 es trobava a la primera planta. Aquests alumnes van treballar Paul Klee i dues de les seves obres van ser les conductores dels visitants cap a les seves aules. La tècnica que ell mateix va crear: treure a passejar la línia, juntament amb l’Elefant Elmer (basat en l’art de Klee) van ser els fils conductors que van apropar als visitants fins al seu passadís.