Intercanvi ERASMUS a Dinamarca

AMB ELS ESTUDIANTS DANESOS

Aquest curs, 25 alumnes de l’escola Pare Manyanet de Reus vam ser escollits per fer un intercanvi amb Dinamarca, concretament, a Rønde. Els companys i companyes de Dinamarca van venir el dia 21 de novembre de 2022 i van marxar el dia 25. Les dinàmiques que vam fer aquests dies van ser la ruta modernista de Reus, en la qual vam donar a conèixer als danesos alguns pintors i arquitectes de renom del modernisme, vam visitar el museu d’art i història de Reus…. També els vam ensenyar alguns jocs i balls tradicionals com la sardana, ball de bastons…

A més, vam fer la ruta de la Via Verda amb bicicleta des d’Horta de Sant Joan fins a Benifallet. Al llarg del trajecte vam contemplar un paisatge molt bonic i únic. Per finalitzar l’estada vam anar al museu d’art i història de Reus on vam veure obres de pintors de Reus i després, a l’escola, vam fer uns quadres intentant representar el que havíem vist.

Els 25 alumnes el dia 17 de març del 2023 vam anar cap a l’aeroport per viatjar cap a Dinamarca. Vam haver d’agafar dos vols: de Barcelona a Frankfurt i de Frankfurt a Billund i, després, vam anar cap a Rønde. Allà vam fer activitats diferents com la ruta per Rønde amb els nostres companys d’intercanvi, el tour a Ebeltof, que és un poblet pesquer que teníem molt a prop,  o les explicacions sobre els jocs tradicionals d’allà, amb els quals ens ho vam passar molt bé, ja que eren diferents dels que juguem aquí. També vam anar al museu Moesgaard, que era un museu d’història on vam aprendre coses dels víkings. Les activitats que més ens van agradar van ser les d’Aarhus, on vam visitar “Aros the Rainbow”, on vam poder veure la ciutat en diferents colors a través d’un cercle de vidres de colors. També el “Randers Rainforest” que és un zoològic, on els animals estan en llibertat i on pots passejar per diverses sales que han dividit en continents. Vam arribar a Reus el dia 22 d’abril.

Fer l’intercanvi mola perquè ens va ajudar a reforçar el nostre anglès, fer que sigui més fluid i saber més coses sobre altres països de forma divertida i diferent. És una experiència molt bonica i extraordinària amb molts records que sempre tindrem presents!