OBJECTIUS

Com a escola cristiana catòlica, el departament de Pastoral s’encarrega d’ambientar i impulsar la programació i realització de les iniciatives i activitats per a l’animació cristiana de l’escola, i vetllar perquè el conjunt de l’acció educativa es dugui a terme d’acord amb l’estil educatiu cristià de les escoles del Pare Manyanet. Per això, volem promoure la formació integral dels nostres alumnes d’acord amb l’estil de vida de l’Evangeli de Natzaret, per a construir-se com a persones solidàries i compromeses i així poder millorar la societat i el món.

 

Les activitats que es realitzen al llarg del curs són diverses:

  

Treballem els diferents temps litúrgics, donem a conèixer la família i els amics de Jesús i aprenem a viure segons l’Evangeli, sempre adequant-ho a l’edat.

A més, s’ofereix als alumnes la possibilitat de participar en activitats fora de l’escola: visita a residències d’avis, assistència al cinema espiritual...

 

Durant els quatre cursos d’ESO s’ofereix la possibilitat de participar en unes jornades de dos dies de convivències al Santuari del Loreto de Tarragona.

Es fa una revisió de vida, dinàmiques de treball cooperatiu, es treballa la convivència i es celebra la Penitència i una Eucaristia.

 

 pastoral inf gen4

 

 

pastoral inf gen3

 

És la ONG de la nostra Congregació. Hi col·laborem durant el Nadal solidari, la campanya d’apadrinaments, esmorzar solidari, xocolata solidària, venda de roses per Sant Jordi i la paradeta solidària, on venem manualitats elaborades pels propis alumnes 

 

pastoral inf gen2   pastoral inf gen5

 

S’anima als joves de la nostra escola a participar de manera voluntària en activitats puntuals durant el curs, com són l’ajuda al menjador social per Nadal o la visita a residències d’ancians, a més de les campanyes de recollida d’aliments i joguines de la nostra escola o l’elaboració de manualitats per la paradeta solidària.

 

 

 

ENLLAÇOS D'INTERÉS

 

Pregària del dia és un lloc web d’oracions per cada dia, coordinat per la pastoral Manyanetiana mitjançant el taller de Naza-Red.
És un web de textos de pastoral que hem aplegat en un espai per tenir una eina pràctica per fer la pregària del dia amb els nostres alumnes. 

Organització creada pel desenvolupament de les persones, grups i comunitats necessitades.

El Taller de Naza-red vol ser un instrument de tots per aprofundir, celebrar i renovar a la llum de la Nova Evangelització la pastoral en els nostres centres d’apostolat.