Èxit a la Copa Cangur

Obtenim el primer lloc a la Copa Cangur!

El dijous 25 de gener, 28 alumnes de secundària vam ser escollits per participar en la Copa Cangur, un concurs que consisteix a resoldre problemes matemàtics. Com l’any passat, 14 alumnes de 1r i 2n d’ESO competien en la categoria Cadet i 14 de 3r i 4t, en la Júnior.

A la primera fase de la Copa Cangur, es presenten als grups formats per 7 alumnes, 12 problemes i es donen 60 minuts per aconseguir resoldre’ls i obtenir la màxima puntuació possible. Els punts en cada problema poden anar variant a mesura que passa el temps o bé incrementa cada vegada que un equip dona una resposta incorrecta i fins que un equip l’encerti. Per tant, l’estratègia és molt important. Al principi de la competició, cada grup pot escollir un problema que puntuarà o restarà, el doble. Als últims 5 minuts, s’apaguen les pantalles amb les classificacions per tal de deixar intrigats als concursants, de manera que arriscar-se pot arribar a ser una decisió crucial i definitiva.

Aquest any, a la seu de Reus participaven 32 equips (setze per categoria). De la categoria Cadet, el grup B de la nostra escola va guanyar la segona posició. Mentre que de la categoria Júnior, el grup A, que va mantenir-se en les primeres posicions de la taula durant tota la prova, vam quedar primers.

Estàvem tots molt emocionats per la nostra victòria. Fa uns dies no ens ho creuríem, però gràcies al treball en equip, a una bona estratègia i, sobretot, a la constància que ha tingut el professorat de matemàtiques per preparar-nos, hem obtingut aquest primer lloc que ens permetrà participar en la final de Catalunya que se celebrarà a la Garriga el pròxim 3 de maig.

Esperem aquest dia amb ànsies perquè serà sens dubte un bon record pels qui aniran per primera vegada, i un esdeveniment molt nostàlgic pels qui ja vam viure l’experiència ara fa dos anys.

Noa
4t ESO