Erasmus 3r d’ESO a Holanda

Casc, bici i a pedalar!

Els alumnes de 3r d’ESO vam fer un intercanvi amb una altra escola d’Holanda, en concret, de Hofddorp. Havíem contactat amb ells amb anterioritat i ja havíem fet una part de l’intercanvi al gener, quan ells van venir a Reus, a la nostra escola. A continuació, us vull detallar com va ser la nostra experiència, com si es tractés d’un diari

PRIMER DIA: Vam sortir de Reus. En arribar a l’aeroport de Hofddorp, cadascú va ser rebut pel seu amfitrió holandès i vam passar un diumenge amb la família. Uns van dinar al restaurant, d’altres van anar cap a casa, alguns van fer activitats en família…

SEGON DIA: Vam anar al poliesportiu del poble i vam participar en jocs esportius. Després de la pausa per dinar, ens vam dirigir a l’escola perquè els holandesos ens presentessin uns treballs que havien fet sobre el seu país: vam conèixer llocs, menjars, música… Finalment, a la tarda, cadascú va anar amb l’estudiant holandès assignat i van dur a terme activitats en família.

TERCER DIA: Vam visitar Zaanse Schans, un poble preciós i molt bonic. El coneixeu? Busqueu-lo perquè val molt la pena!  Vam participar en algunes activitats relacionades amb la creació d’una “mini” pel·lícula. Qui sap si aquesta pel·lícula la podrem veure! Després, ens vam traslladar a la platja d’Overveen, on els alumnes van triar entre dues activitats: fer monopatí o anar a pescar al mar (sí, pescar i… feia un fred!!!). A la tarda, cadascú va anar amb el seu estudiant d’intercanvi holandès. Finalment, vam anar a l’escola a sopar tots plegats amb les famílies i tots els companys/es.

QUART DIA: Vam visitar la ciutat d’Amsterdam. El nostre primer destí va ser el Museu Marítim Nacional, on ens van explicar la importància d’Amsterdam (i, per tant, d’Holanda) marítimament parlant, en l’exportació i la importació de materials que encara tenim avui dia. No sabia que Holanda havia estat una porta a Europa per a la seda i certes espècies culinàries! Seguidament, vam gaudir d’una agradable passejada pels carrers d’Amsterdam i, després, els alumnes van anar per lliure a explorar la ciutat. Després d’un llarg temps, ens vam reunir a l’hora acordada a la plaça de Dam, des d’on vam embarcar en una visita guiada en un petit vaixell pels encantadors canals del centre de la ciutat. És com la Venècia del Nord! Finalment, vam posar punt final a la nostra visita a Amsterdam, anant rumb al nostre autobús, prenent el camí de tornada cap a casa.

CINQUÉ DIA: Últim dia… ens vam despertar tots molt d’hora i vam anar a l’aeroport amb les famílies, on vam agafar un vol fins a Barcelona i després vam agafar un autobús cap a Reus. Al final, aquesta meravellosa aventura va acabar de la mateixa manera que va començar, a les portes de l’escola.

Com a resum, recomano moltíssim fer un intercanvi a qualsevol país on podreu conèixer la llengua, la cultura i sobretot, establir un vincle amb una família que durant una setmana, et fa sentir com a casa!