Al Manyanet de Reus donem sang!

Més de 115 donacions, tot un èxit!

L’alumnat de 3r d’ESO de l’escola va organitzar dimecres passat 24 de gener una donació de sang al centre, en col·laboració amb el Banc de Sang i de Teixits de Catalunya. 

 El Banc de Sang de Tarragona ens va facilitar lliteres i tot el material necessari, així com el personal sanitari, i nosaltres vam posar les instal·lacions i l’organització des del Projecte Aprenentatge i Servei que els alumnes de 3r d’ESO hem treballat amb molta il·lusió. La sang recollida va ser enviada als hospitals, i podrà ser utilitzada per les persones que la puguin necessitar. 

 Donar sang dura de vint a trenta minuts i hi va haver alumnes de 3r d’ESO per ajudar els donants, per tal que el procés fos més senzill i ràpid. A més, vam comptar amb el personal mèdic del Banc de Sang necessari per tal que es pogués realitzar en les condicions òptimes.

 A part que donar sang no ens costa gens, també ens aporta diversos beneficis com ara:

 Ofereix informació sobre el nostre estat de salut en general.

  • Millora el flux sanguini.
  • Ajuda a depurar triglicèrids.
  • Redueix el risc de patir infarts i accidents cardiovasculars.
  • Estimula la producció de noves cèl·lules sanguínies al cos.
  • Equilibra els nivells de ferro a la sang.
 

 Enguany la donació és més necessària que mai, perquè el nombre de donacions està disminuint i es necessiten 1000 donacions diàries només a Catalunya, per això estem tan satisfets que més de 115 persones hi participessin de forma altruista. Va ser tot un èxit!