El Pare Roig

Pare Joaquim Roig S.F.

Bona persona, en el sentit ple de l’expressió, senzill, noble, proper, honest amb Déu, amb si mateix i amb els demés i incansable en el treball, fou destinat a l’antic Col·legi de la Sagrada Família (SAFA) de la nostra ciutat on, a més de les classes de formació religiosa, era l’encarregat d’esports i professor d’Educació Física.

Nomenar al Pare Roig era una garantia per a tothom, tant per als pares com per als alumnes. Era el germà gran i al mateix temps el pare de tots els nens del col·legi; el punt de referència de moltes llars de la ciutat.

Ell va ser l’animador de l’esport a l’escola i en bona part de la ciutat de Reus. Va difondre l’atletisme per tota la comarca, d’on destacà un gran campió: Gaietà Cornet, en honor del qual es va organitzar el Cros on hi participaren tant atletes de la nostra escola com d’altres centres.

El pare Roig va formar part del Consell Escolar d’esports de la província de Tarragona. L’any 1993 va ser destinat al col·legi Jesús, Maria i Josep de Barcelona després de vint-i-un anys al nostre centre de Reus. El 1995 va ser distingit amb la Medalla de promoció a l’esport base atorgada per la Federació Catalana d’handbol. Fou aquest any que va morir a Barcelona, el dia 19 d’agost, després d’una persistent malaltia.

L’Ajuntament de Reus, l’any 1996, li va atorgar la Medalla de plata de la ciutat en reconeixement a la seva tasca, especialment educativa, en el ple sentit de la paraula; ja que l’esport era sols un mitjà més per a la formació integral dels alumnes. Des de la seva dimensió religiosa i sacerdotal va afavorir sempre i per sobre de tot, l’esportivitat. 

El recordat Pare Roig estaria orgullós del gran nombre d’alumnes que avui fan esport al Col·legi Pare Manyanet amb la finalitat educativa que ell va impulsar, portant el nom del centre amb dignitat i orgull per les nostres comarques.