Projecte Erasmus +: “Birds of a feather” 2019-2021
KA229-020A24EA-EN

erasmus +

El Passat mes de juliol el nostre Col·legi va obtenir l’aprovació de la “Comissió Europea per a l’Educació i la Cultura” per tal de participar en un projecte emmarcat en el programa ERASMUS+ i sota el títol “Birds of a feather”. Aquest és el projecte que treballarem de manera conjunta amb el centre educatiu de Dinamarca, Rønde Privatskole. Aquesta escola s’ubica a Rønde, una petita ciutat danesa al nord de Dinamarca, aquesta escola és el centre coordinador del projecte i el nostre centre n´és el seu soci. Aquest projecte va començar oficialment l’1 de setembre.

L’organisme regulador del programa Erasmus+ a Espanya és el SEPIE (Servicio Español Para la Internacionalización de la Educación) http://www.sepie.es/

Què és un programa ERASMUS+?

El programa ERASMUS+ s'emmarca en l'estratègia Europa 2020, en l'estratègia Educació i Formació 2020 i en l'estratègia Rethinking Education i engloba totes les iniciatives d'educació, formació, joventut i esport. En matèria educativa abasta tots els nivells: escolar, formació professional, ensenyament superior i formació de persones adultes.
Erasmus+ integrarà els programes existents en el Programa d'Aprenentatge Permanent i també els programes d'educació superior internacional: Mundus, Tempus, ALFA, Edulink i programes bilaterals, a més del Programa Joventut en Acció.

Els objectius del programa ERASMUS + són:

• Ajudar els joves a adquirir habilitats addicionals a través de l'estudi i la formació a l'estranger.
• Millorar de la qualitat de l'ensenyament a la UE i més enllà.
• Modernització dels sistemes d'educació i formació professional dels estats membres i els països socis.
• Promoure la participació dels joves en la societat.
• Compatibilitzar l'ensenyament i la investigació sobre la integració europea.
• Donar suport a l’esport europeu de base.

El nostre projecte

El nostre projecte titulat “BIRDS OF A FEATHER” té com a objectiu proporcionar als alumnes dels últims cursos d’ESO un interès per a continuar estudiant anglès i demostrar la capacitats dels adolescents a millorar la llengua estrangera si tenen un objectiu motivador. També té com a objectiu donar la oportunitat al professorat del Col·legi de conèixer com es treballa a nivell educatiu en un altre país europeu.

El projecte Erasmus+ té una durada de dos anys. Aquest curs 2019-2020 encetem el primer any que acabarà al mes de juny de 2021. El nostre projecte està adreçat als alumnes de 4t d’ESO i es treballarà al llarg del curs escolar. Per tal de poder dur a terme els continguts, hem d’acollir a 24 alumnes de l’escola danesa, els quals acolliran a 23 alumnes de la nostra escola que viatjaran a Dinamarca a finals de mes de març. Tot un aprenentatge no només a nivell lingüístic sinó també a nivell cultural ja que l’experiència de viatjar i conviure amb persones del propi país és una experiència molt enriquidora per ambdós costats.