El passat divendres 29 de Març es va posar punt i final a les 37enes Olimpíades Escolars que havien començat el divendres 8 de Març. Han estat més de tres setmanes molt intenses, on els nostres alumnes han gaudit fent una de les coses que més els hi agraden, fer esport. El Cartell d’enguany, cal dir, que estava realitzat per l’Elsa López, alumna de 4rt de primària de la nostra escola.

Com tots sabeu, en la filosofia del nostre centre, està present l’esport com una eina molt important per formar i educar els alumnes, un vehicle potentíssim per transmetre molts valors, però també per conèixer i saber gestionar emocions de tot tipus.

Aquest any, 187 alumnes en més de 340 proves han representat la nostra escola, sent l’escola amb més esportistes participants. Fet que ens alegra moltíssim per damunt de qualsevol altra cosa.

Tennis, bàdminton, escacs, patinatge, tennis taula, futbol 7, futbol sala, natació, bitlles catalanes, minibàsquet, atletisme, cros familiar i escacs, són els esports en els quals hem presentat els nostres esportistes, i que han omplert de verd i groc les diferents instal·lacions on s’ha desenvolupat aquesta Olimpíada.

Per poder tenir tants participants i fer-ho de la forma exitosa en la que ho hem fet, cal donar les gràcies a tot l'equip de professors, membres del PAS i direcció de l'escola per animar i seguir de tan aprop a tots els alumnes. A la Junta Directiva de l'Associació Esportiva Pare Manyanet i el seu equip de coordinadors, entrenadors i delegats per fomentar la participació dels nostres esportistes, una vegada més. També a tots els pares i mares per encoratjar els seus fills a participar-hi i acompanyarlos cada tarda en les diferents competicions.

I sobretot moltíssimes gràcies als nostres 187 alumnes participants, protagonistes sens dubte de l'Olimpíada escolar... pels seus esforços i ganes de superar-se, per la seva actitud i comportament en la victòria, però també quan no hem guanyat, gràcies per la seva il•lusió que ha estat del tot contagiosa i pel seu entusiasme en la representació dels valors i colors de l'escola Pare Manyanet. ??????

Amb l'esforç de tots desitgem que aquestes olimpíades formin part del record de tots per sempre.

A tots MOLTES GRÀCIES!!!????... I FINS L'ANY QUE VE!! ????

Són les nou del matí, ens trobem al pati, van arribant membres de l’AMPA, bon dia! sí, d’això parlàvem, del bon dia que fa, crec que el millor dia des que participo en la calçotada, i d’això ja en fa uns anys. Aquest detall és el que ens marca el començament de la feina avui, la distribució de les taules, fa bon dia, així que decidim muntar les taules al pati, hi estarem bé. Ens hi posem, quanta gent hi ha apuntada?, prop de 440, doncs apa a vuit per taula, som-hi. Observo l’activitat, com formiguetes, anem posant les taules, els mantells de paper, les cadires. Tot ben compassat, ja portem uns anys, i es nota l’experiència.

Val, nou fileres de taules, que s’ompliran d’aquí a poques hores. Es munten un parell de taules extres pel concurs de salses, i una altra pel control de recollida de calçots. Gerres pel vi, a punt. Llistats dels apuntats, graelles, llenya, i el sol al seu lloc. Tot a punt, vols dir?, tot?, no!, falten els calçots!. Bé, no passa res, fem un entrepà, recuperem forces, i després anem a buscar els calçots.

Ja hi som, a cal pagès ens esperen els calçots, ben arrenglerats amb farcells de cinquanta. Obrim la porta de la furgoneta que hem passat a recollir abans, i apa, calçots cap a dins, de dos en dos, ben amuntegats, a punt de ser transportats.

Arribem a l’escola amb els protagonistes del dia, és celebrat pels allà presents, així que paga la pena una bona foto abans de baixar-los del mitjà de transport. Ara sí, llestos, o no, falten els altres protagonistes, les famílies. Va que s’ha acabat la missa, ja podem obrir portes!

El pati es va omplint, i ja comença a fer-se la cua per recollir els calçots, va comencem!. Individualment, per parelles, per grups, per famílies, van passant, i vas veient com aquell munt de calçots va minvant, mentre t’arriba la flaire dels que ja han estat recollits i comencen a ser cuits. Els veïns contents pel fum, tant com ho estant els cuiners i cuineres quan veuen arribar aquells plats de piscolabis i vermut, que prèviament han passat per davant la nostra taula de registre.

El camp del Natzaré es va buidant al mateix ritme que s’ha anat omplint, per acabar compensant els buits que hi ha a les taules dels patis. On els més petits ja juguen, això sí, amb la panxa plena, mentre els més grans comencen la festa.

L’ambient és agradable, i mentre acabem de menjar, els jutges, un representant de la comunitat, dels mestres, i dels pares i mares, posen a prova les salses presentades a concurs. I amb un tres i no res, ja tenim les dues guanyadores, que s’emporten un parell de premis ben bons, oli i fruit secs. A gaudir-ho!

La sobretaula s’allarga, no tan sols degut al bon temps, que també, sinó que la companyia d’uns bons postres, dolços de tota mena, i un aromàtic cafè, ajuden a la conversa. Entremig de les paraules creuades, comença a escoltar-se una veu que canta números, ei! és el bingo solidari! que durant una estona llarga entreté a petits i grans.

Arribats a mitja tarda, el pati es va buidant, a poc a poc el soroll de les converses, i el xivarri dels petits es va apagant, les taules i les cadires van tornant al seu lloc, i l’AMPA acabem de complir amb l’encàrrec de deixar el pati ben net, a punt per ser utilitzat l’endemà. Mentre, al Natzaré, els focs van consumint les brases, i les graelles s’amunteguen per ser desades, tot esperant que d’aquí a un any, els torni l’escalfor de la calçotada.

Tota la comunitat educativa, pares i mares, educadors, mestres, personal de l’escola i nens i nenes hem celebrat avui el dia escolar de la no-violència i la pau.

Durant aquesta setmana a les aules s’han tractat temes relacionats amb aquesta temàtica dins de l’assignatura de religió. Volem viure en un món en pau, on tothom pugui gaudir del màgic moment que és viure. Amb una mà a dins el cor!

I és amb aquest lema que tots hem sortit al pati de l’escola per pintar amb el nostre cos una mà gegant amb un cor a dins. Introduint l’acte amb uns parlaments dels alumnes i mestres de l’escola per a continuació cantar tots plegats la cançó de Rah-mon “Si hi hagués un món”.

Que cada dia sigui un dia de pau.