XXIV jocs florals manyanet des de casa

       


MIRA ELS POEMES

El confinament no ens ha impedit dur a terme els nostres mítics Jocs Florals. Tots els/les alumnes van escriure els seus poemes, durant la Setmana Cultural, tot seguint unes instruccions prèvies:

 • Els poemes de 1r d'ESO els van fer a partir d'una dinàmica sobre les emocions.
 • Els poemes de 2n d'ESO parteixen de les lletres de cançons catalanes.
 • Els alumnes de 3r d'ESO tenien dues opcions:
           Un poema format per tres Haiku, de temàtica a escollir entre la solidaritat, l'empatia o la solitud.     
           Quatre quartets amb rima ABAB o ABBA on hi aparegués el vers "No pensis només en tu"
 • Els alumnes de 4t d'ESO havien d'escriure un sonet decasíl·lab. També, tenien dues opcions:
          Un sonet amb l'acròstic (TOTANIRÀBÉMANYANET)
          Un sonet que inclogués el vers: "Si et diuen que tot ja s'ha acabat"

El Departament de Llengües va fer una selecció prèvia i seguidament, vam fer un Google Forms on vosaltres vau escollir el vostre poema guanyador! La participació en les votacions ha estat increïble i ara ja podem dir qui són els guanyadors:

🏫SETMANA CULTURAL MANYANET REUS🏫

Aquesta setmana, des del 20 al 27 d'abril l'escola Pare Manyanet celebra la tradicional Setmana Cultural. Tot i la situació excepcional que vivim amb la COVID-19, que ens obliga a quedar-nos a casa, creiem imprescindible seguir potenciant la nostra cultura. És per aquest motiu que tota la comunitat educativa s'ha bolcat un cop més per ajustar, readaptar i crear de nou una Setmana Cultural aquest cop #desdecasa.
Durant la Setmana cada etapa oferirà als seus alumnes activitats i propostes dirigides a seguir potenciant la cultura catalana i poder gaudir amb la família. Una de les activitats més característiques són els XXIV Jocs Florals de Secundària, que aquest cop es converteixen en uns Jocs Florals a distància, als que tots els membres de la comunitat podreu participar en la votació popular per escollir el guanyador d'aquesta edició tan especial.
Podeu consultar el programa interactiu per trobar totes les activitats proposades.

COVID-19

#QUEDA'T A CASA

TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE EL CONFINAMENT

Estem vivint una situació excepcional que ha obligat a les escoles del nostre país a prendre unes mesures mai vistes. La nostra escola està constantment en contacte amb el Departament d'Educació i Salut. Aquests departaments ens han ajudat en tot moment i és per això que volem fer extensiva tota aquella informació, consells i materials relacionats amb amb el coronavirus (COVID-19) amb les indicacions oportunes.

Tant el Departament de Salut com el Departament d'Educació estan actualitzant diàriament les seves pàgines. Per la nostra banda us fem extensives aquelles indicacions rebudes.

Portal web del Departament de Salut.

QUÈ FER A CASA?

Tot i el confinament el Departament d'Educació ha donat ordre de seguir amb la tasca educativa telemàticament. És per això que tot el personal docent del centre no ha aturat les seves tasques i segueix oferint a les famílies diverses activitats.

 • En cap cas s'ha aturat l'activitat acadèmica, els alumnes no perdran el fil del curs escolar.
 • Tots els nivells estan enviant recomanacions i tasques que es poden fer des de casa a través dels nous portals educatius.
 • Els mestres estan en contacte amb els alumnes.
 • S'estan fent classes online i videoconferències amb els alumnes.
 • A Cicle superior i ESO amb els Chromebooks estan fent totes les tasques que s'envien a través de la plataforma GSuite for Education.

SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS

El dia 1 de març els alumnes de 2n d’ESO que participaven a l’intercanvi d’Alemanya es van trobar a l’escola ben d’hora, una mica abans de les 07:00 del matí. Aquell diumenge, van pujar a l’autocar amb destí a l’aeroport de Barcelona, on els esperava l’avió que els portaria a Hannover, amb tota la il·lusió d’un viatge a punt de començar.

La rebuda a l’aeroport per part de les famílies d’acollida, amb rams de flors inclosos, va superar les nostres expectatives i l’estada al país que ens va rebre va ser tot un èxit. Ens va sorprendre tot: des de les classes a les quals vam poder assistir, fins a la visita al zoo de Hannover, on vam veure espècies d’animals que alguns no havíem vist mai abans. La història de la ciutat i tots els aprenentatges als quals vam poder accedir acompanyats dels estudiants alemanys ens van fer viure l’experiència de forma molt positiva. I, malgrat que ens hagués agradat rebre els nostres amics alemanys a Reus com estava previst, esperem que, un cop passi aquesta situació, que passarà, podrem retrobar-nos com ens hauria agradat i els podrem fer gaudir de la nostra ciutat! 

Els forts vents que es van donar durant el dissabte, finalment, no va impedir l'èxit en la XXXI edició del Cros Pare Manyanet de la nostra ciutat. La cursa va comptar amb 701 corredors, els quals van completar totes les curses programades de la jornada, amb participants de totes les categories; des dels més petits, amb tres anys, fins als més grans en les curses de pares i mares.
 
Un matí amb una gran participació per parts dels corredors, familiars i assistents, que ha fet possible, de nou, aquest esdeveniment esportiu i educatiu que des del Col·legi Pare Manyanet es treballa any rere any amb especial il·lusió, dedicació i compromís en vers, principalment, els mes joves.

Des de les 8 del matí, col·laboradors i membres de la organització del certamen, han treballat per tal que tot estigués a punt a les 10 del matí, per donar el tret de sortida a la primera de les curses.

Al llarg del matí els nombrosos atletes, alumnes del col·legi, pares i mares i, també, autoritats s’han fet presents i han omplert de colors i entusiasme per l'esport, els voltants del carrer i l'escola Pare Manyanet.

 Un cop finalitzades les curses, s’ha fet la habitual ofrena floral davant el monòlit del Pare Joaquim Roig - alma mater del cros - amb l'actuació de la banda del col·legi. Posteriorment en comitiva, s’ha desfilat fins al Pavelló del Centre on s’ha fet el lliurament dels premis i dels trofeus a tots els guanyadors i participants, i el sorteig de diferents regals entre els assistents amb participació de les principals autoritats de la ciutat.

El present any ha rebut el premi a Millor esportista de l'escola, l'alumne Brian Gisbert, jove promesa de l'atletisme a nivell català i estatal.
 
Finalitzada la present edició, la organització espera i prepara una millor nova edició per l'any vinent.

Gràcies a tots el que vam gaudir d'una esplèndida jornada d'esport.