LEGO WeDo 2.0

Aquest curs ha començat el projecte de robòtica a Primària amb WeDo 2.0

Aquest curs 2021-2022 l’escola ha iniciat l’assignatura de Robòtica Educativa amb els alumnes de 4t de Primària mitjançant el kit de robòtica LEGO Education WeDo 2.0 a través dels quals poden construir i programar robots mitjançant l’ús de motors, sensors i les 280 divertides peces. 

Tots els robots estan relacionats amb altres assignatures com poden ser Science, Coneixement del medi social o Matemàtiques aprenent o repassant conceptes com la metamorfosis, el reciclatge, la velocitat, els terratrèmols, els volcans… . Aquesta forma d’aprendre mentre treballem permet portar a la pràctica conceptes teòrics d’una forma entretinguda i divertida sense oblidar el treball en equip en tot moment. 

L’ús de les tauletes permet visualitzar vídeos introductoris, explicacions i preguntes que ens permeten mantenir la motivació durant tot el procés de construcció fins arribar al moment de la programació. Aquesta es porta a terme de forma molt pautada perquè tothom pugui fer fer aparèixer la màgia a través de les diverses accions que podem fer-los-hi fer als robots però també permet crear-ne de noves per aquells alumnes més ingeniosos i creatius que volen fer volar la imaginació a través del seu robot. 

EXCURSIONS DEL SEGON TRIMESTRE A PRIMÀRIA

Durant l'última setmana del passat segon trimestre, els alumnes de Cicle Inicial i Mitjà de primària vam poder gaudir d'una sortida. Aquí us deixem un petit tastet perquè veieu que bé ens ho vam passar i què vam visitar.

PRIMER va anar SANTES CREUS

Primer de primària va visitar Santes Creus i van dur a terme diferents activitats per tal de fer una molt bona descoberta del poble. Per tal de fer-ho, vam comptar amb el suport dels monitors de l'organització l'Alzina.

SEGON va anar a ALCOVER

Els alumnes de segon van fer una visita al Museu d'Alcover on van fer diferents tallers com per exemple, el fòssil del peix pedra!

EXCURSIONS DE CICLE MITJÀ

El dia 6, els alumnes de cicle mitjà van agafar l'autobús i van posar rumb a les seves respectives sortides.El dia 6, els alumnes de cicle mitjà van agafar l'autobús i van posar rumb a les seves respectives sortides.El dia 6, els alumnes de cicle mitjà van agafar l'autobús i van posar rumb a les seves respectives sortides.

TERCER va anar a l'ESPLUGA DEL FRANCOLÍ

Els alumnes de tercer van arribar a l'Espluga de Francolí on van visitar les coves de la Font Major. Allà van poder viure en primera persona, tot allò que van estar treballant al seu projecte de trimestre sobre la prehistòria.

QUART va anar a TARRAGONA

Pel que fa als alumnes de quart, ells també van poder profunditzar sobre el projecte que havien estat treballant "Back to the past". Així doncs, van visitar tots els secrets de la Tàrraco romana de la mà dels monitors de l'organització l'Alzina.

Podem dir que tothom va quedar molt content amb les excursions i van passar una molt bona estona!

excursions a educació primària

Durant aquest tercer trimestre, els alumnes d’educació primària, hem pogut gaudir d’un dia d’excursió. Aquí teniu un petit resum de totes les activitats que han realitzat cada curs.
El dia 24 de maig, els alumnes de primer van anar a la platja de Cambrils. Allà van realitzar diferents activitats per tal de convertir-se en autèntics pirates! Jocs de força, d’agilitat, de trobada del tresor…
S’ho van passar molt bé gaudint d’un dia diferent fora de l’escola!

D’altra banda, pel que fa als alumnes de segon, el passat dia 25 de maig van anar a visitar el Museu d’Alcover.
Allà, en grups bombolla, van fer tres tallers:
- El secret de la Llacuna.
- El peix pedra.
- L'església.
Va ser una excursió molt bonica on van poder aprendre moltes coses noves i es van divertir d’allò més.

Pel que fa als alumnes de Cicle Mitjà, els nens i nenes de tercer de primària van visitar Pratdip el passat dia 11 de Maig. Allà, van poder descobrir els racons més curiosos del poble i, a la vegada, gaudir de la natura caminant per la muntanya per, finalment, visitar l’ermita.
Va ser una experiència d’allò més enriquidora.

Els alumnes de quart, el dia 5 de Maig, van poder endinsar-se dins de la Tàrraco romana fent una visita a les muralles i descobrint tots els detalls que aquesta amaga.
Va ser super interessant!

Seguidament, els alumnes de cinquè van passar un dia d’aventura a “Jungle Trek”. S’ho van passar d’allò més bé fent circuits pels arbres i tirant-se per les tirolines!

Finalment, els nens i nenes de sisè van gaudir d’un fantàstic dia al Nàutic de Salou, on van poder practicar alguns esports aquàtics tan divertits com kayak doble o pàdel surf.

Els que tots els alumnes poden assegurar i tenen en comú és, que després de tot el viscut, el poder realitzar un dia d’activitats fora de l’escola els va omplir d’il·lusió i felicitat de poder compartir un dia diferent amb els companys i professors.