MIRANT ELS ESTELS

Portàvem tot el curs especulant sobre si podríem fer el viatge de final de curs. Finalment, va arribar la gran notícia que seria possible fer una sortida, però no el viatge a París. No ens va importar! Aniríem a Esterri d'Àneu,i de totes maneres, va ser una gran il·lusió quan ens ho van dir, ja que no en teníem gaires esperances.

En arribar, ja era l'hora de dinar i vam fer-ho tots junts, al sol i amb música; ens va anar molt bé per connectar amb la natura i sortir de les quatre parets per trencar amb la nostra vida quotidiana, de la rutina diària d'anar a l'escola. De tot el que hi vam fer, una de les activitats que més ens va agradar va ser el ràfting perquè havíem de treballar de manera cooperativa i ens permetia descobrir-nos els uns als altres, ajudant-nos; vam riure tots plegats i per nosaltres deixar-nos gaudir d'aquesta experiència va ser un regal que mai oblidarem.

Parlant de les activitats, una altra va ser l'excursió a l'estany de Sant Maurici que va ser molt gratificant, ja que ens va ajudar a poder valorar la natura, saber com funciona i cuidar-la com cal. A més, vam poder gaudir del paisatge i vam fer unes fotografies molt maques.
D'altra banda, ens vam sentir molt agraïts per l'autonomia que ens van donar els professors durant l'estança al càmping. Això ens va ajudar a relacionar-nos més entre nosaltres i sentir-nos lliures. A les
nits es van intentar fer diverses activitats per complaure tots els gustos, entre elles, mirar els estels.

Els dies van passar volant i quan vam adonar-nos-en ja érem de tornada. De totes maneres, hi havia sentiments oposats, estàvem molt tristos perquè marxàvem d'aquella naturalesa idíl·lica, però també
estàvem satisfets pel vincle que havíem creat amb els professors i amb els nostres companys.

No va ser París, però seran els nostres moments quan mirem els estels.

EXCURSIONS A EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Aquest ha estat un any atípic. A hores d’ara, tota l’ESO estariem gaudint del viatge de TDS i l’alumnat de 4t d’ESO estarien a París de viatge de fi de curs. Tot i així, i seguint les mesures de seguretat, els docents del col·legi Pare Manyanet de Reus, hem volgut aprofitar aquesta tornada a la normalitat progressiva per anar d’excursió durant el tercer trimestre.
Hem fet sortides d’un dia on hem gaudit i après. El fet de trencar la rutina, veure’ns en altres ambients, sortir de les aules... això sí! Respectant sempre les mesures de seguretat establertes!

1r d'ESO

El dia 21 de maig vam visitar les Coves Meravella de Benifallet (la seva troballa, el nom de les diverses formacions que s’hi poden veure...). Tot seguit vam fer una activitat d’aventura: vam haver de superar obstacles per la muntanya i fins i tot, llençar-nos per una tirolina.

2n d'ESO

El dia 28 de maig van anar al Parc del Foix a conèixer la flora i la fauna de la zona mitjançant una gimcana i unes claus dicotòmiques per trobar nom als ocells i a les plantes que envolten el pantà.

3r d'ESO

El dia 28 els alumnes d e 3r d’ESO van visitar les Coves de Collbató, també conegudes com les coves de Salnitre. Aquestes coves han estat explotades molts anys degut a la seva riquesa en minerals. Ara, obertes al turisme, són una autèntica meravella que cal conèixer.

XXIV jocs florals manyanet des de casa

       


MIRA ELS POEMES

El confinament no ens ha impedit dur a terme els nostres mítics Jocs Florals. Tots els/les alumnes van escriure els seus poemes, durant la Setmana Cultural, tot seguint unes instruccions prèvies:

 • Els poemes de 1r d'ESO els van fer a partir d'una dinàmica sobre les emocions.
 • Els poemes de 2n d'ESO parteixen de les lletres de cançons catalanes.
 • Els alumnes de 3r d'ESO tenien dues opcions:
           Un poema format per tres Haiku, de temàtica a escollir entre la solidaritat, l'empatia o la solitud.     
           Quatre quartets amb rima ABAB o ABBA on hi aparegués el vers "No pensis només en tu"
 • Els alumnes de 4t d'ESO havien d'escriure un sonet decasíl·lab. També, tenien dues opcions:
          Un sonet amb l'acròstic (TOTANIRÀBÉMANYANET)
          Un sonet que inclogués el vers: "Si et diuen que tot ja s'ha acabat"

El Departament de Llengües va fer una selecció prèvia i seguidament, vam fer un Google Forms on vosaltres vau escollir el vostre poema guanyador! La participació en les votacions ha estat increïble i ara ja podem dir qui són els guanyadors:

 

 

XXV JOCS FLORALS PARE MANYANET REUS

Tot i les circumstàncies actuals, la literatura no s’atura i des del col·legi no ens volem perdre els actes que la incentiven. Per aquest motiu, el dia de Sant Jordi es va retransmetre en directe la cerimònia dels XXVns Jocs Florals on es va poder comprovar l’habilitat creativa dels nostres alumnes que havien adoptat el rol de narradors o poetes segons les característiques i temes plantejats en algunes de les classes anteriors.

Després d’una votació per part dels alumnes de l’ESO i els professors del Departament de Llengües, s’ha arribat al veredicte final que reconeix la bona tasca duta a terme per tots ells.

En la modalitat de narrativa de 1r cicle, els premiats han estat:

- 1r premi: “La cuina de la Nina”, Nil Ribas
- 2n premi: “La meva preciada Mar”, Noa Miao
- 3r premi: “Passar a una nova etapa”, Laura Capdevila

Pel que fa a la poesia d’aquest mateix cicle, els guardons recauen en:

- 1r premi: “L’avi”, Maria Soro
- 2n premi: “Una pèrdua”, Arnau Márquez
- 3r premi: “La ira en el meu cap”, Àlex Turrado

Quant a finalistes i vencedors del segon cicle de l’ESO, també es van realitzar les lectures dels diferents finalistes en les dues modalitats i s’han deliberat els vencedors.

En narrativa, han correspost a:

- 1r premi: “Des del primer Sant Jordi”, Joana Pagès
- 2n premi: “És la Martina?”, Berta Moreno
- 3r premi: “El meu sol”, Emma González

I respecte a les composicions poètiques, han obtingut el triomf:

- 1r premi: “Cendres que cremen”, Unai Úbeda
- 2n premi: “Penso en el futur”, Abril Vidiella
- 3r premi: “La meva incertesa”, Emma González

 

Finalment, hi ha un reconeixement especial al poema intimista d’Unai Úbeda, “Cendres que cremen”, que va ser recitat amb gran sensibilitat i que ha esdevingut vencedor absolut de l’edició.

Per tot plegat, els felicitem i encoratgem que mantinguin la flama de la creació literària.
I a tots us animem que continueu gaudint de la literatura.

 

Intercanvi Hannover

El dia 1 de març els alumnes de 2n d’ESO que participaven a l’intercanvi d’Alemanya es van trobar a l’escola ben d’hora, una mica abans de les 07:00 del matí. Aquell diumenge, van pujar a l’autocar amb destí a l’aeroport de Barcelona, on els esperava l’avió que els portaria a Hannover, amb tota la il·lusió d’un viatge a punt de començar.

La rebuda a l’aeroport per part de les famílies d’acollida, amb rams de flors inclosos, va superar les nostres expectatives i l’estada al país que ens va rebre va ser tot un èxit. Ens va sorprendre tot: des de les classes a les quals vam poder assistir, fins a la visita al zoo de Hannover, on vam veure espècies d’animals que alguns no havíem vist mai abans. La història de la ciutat i tots els aprenentatges als quals vam poder accedir acompanyats dels estudiants alemanys ens van fer viure l’experiència de forma molt positiva. I, malgrat que ens hagués agradat rebre els nostres amics alemanys a Reus com estava previst, esperem que, un cop passi aquesta situació, que passarà, podrem retrobar-nos com ens hauria agradat i els podrem fer gaudir de la nostra ciutat!