INTERCANVI AMB DINAMARCA 2n ESO

Aquest curs 2021/22 per fi hem pogut reprendre els intercanvis que fèiem a l’escola amb els altres països. Aquest curs, els alumnes de 2n d’ESO han tingut la visita dels alumnes de l’escola de Ronde, Dinamarca on vam dur a terme una sèrie d’activitats per donar a conèixer la nostra cultura i entorn. Dins d’aquestes activitats, vam fer una ruta per Reus modernista on van fer una gimcana dels llocs i cases més emblemàtiques de Reus (Casa Navàs, carrer Llovera, Gaudí de nen…). També vam explicar-los els nostres antecedents històrics tot visitant Tarraco Romana on van gaudir de la visita guiada per la ciutat. A més a més, vam fer unes activitats d’orientació i localització i, per acabar, vam dinar a la platja. L'última activitat que vam fer amb ells va ser un tomb per la platja amb bicicleta per fruir de l’entorn i de la nostra costa més propera. Les famílies van estar molt implicades i així es va veure al sopar de famílies, on totes les famílies van venir i participar d’una estona plegats. 

Aquesta setmana, del 28 de març a l’1 d’abril, els nostres alumnes van viatjar a Ronde per retrobar-se amb els companys/es danesos/es. Allà vam poder gaudir de l’entorn i del clima. Les famílies ens van atendre i acollir molt bé i vam fer activitats per conèixer la cultura danesa. Vam anar a la ciutat d’Aarhus i vam fer el “Poverty walk” on vam conèixer com viuen i quines ajudes reben les persones socialment més desafavorides. També, a la mateixa ciutat, vam visitar el museu d’art per veure una skyview de la ciutat. Entre les activitats, vam fer una excursió pel bosc de Ronde on vam visitar un castell medieval i vam fer un joc de rols de vikings i cristians. Una altra activitat que ens va agradar molt va ser conèixer com vivien a la mansió Gammel Estrup els aristòcrates de les diverses etapes de la història. També vam tornar al bosc per veure com vivien els llenyataires.

A banda de totes aquestes activitats, els intercanvis suposen un enriquiment cultural on, a més a més, practiquem de manera natural la llengua anglesa. El fet de conviure amb una família d’un altre país, implica seguir els seus horaris, menjar els seus àpats, viure el seu dia a dia amb ells i això és molt enriquidor i important. 

Esperem poder seguir compartint molts intercanvis més!