MANYANET DONA SANG

Aquest dimecres 1 de juny el col·legi Pare Manyanet de Reus ha preparat una donació de sang amb la participació de més de 88 donats.

Els voluntaris havien de tenir entre 18 i 70 anys i pesar un mínim de 50 kg per poder participar.

Els participants comencen en el seu recorregut en l'entrada de l'escola i són guiats al batxillerat. Allí les nostres companyes registren per assegurar-se que els voluntaris ja han fet servir el seu torn. També hi ha hagut l'opció de la participació de gent no apuntada puguin donar sang. A continuació realitzen una enquesta on els pregunten per les teves dades personals i el teu estat de salut actual.

A continuació són visitats per una doctora i realitzen la donació. Després, s'esperen uns minuts per a poder prevenir possibles malalties. En acabar els pacients ja podran donar sang, mentrestant el metge lis anirà fent unes preguntes per calmar als pacients si estan una mica nerviosos.

Quan hagin acabat de donar sang, és recomanable que els pacients revisin les coses que poden fer i quines no, a continuació se'ls convida a prendre un refrigeri per recuperar les forces. Ja per finalitzar recomanen quedar-se una estona d'uns 15-20 min per si el donant es mareja. 

Erasmus+ Ocean

El passat 27 de març de 2021, com a part del projecte Erasmus +, vam rebre a la nostra escola els alumnes i
professors de les diferents escoles procedents de Cherbourg, França. Aquest projecte involucra els alumnes
de 3r d’ESO juntament amb alumnes del col·legi Cachin, l’institut Marítim i Aquacole i l'institut Grignard.

FINAL DE CURS 2020-21

Els alumnes de 4t d'ESO han fet un vídeo per reflexionar juntament amb alumnes i professors sobre aquest curs marcat per la COVID-19.

Aquest ha estat segurament el curs més complicat per a tots els implicats en el món de l'educació. Des dels més petits fins als més grans han fet un gran esforç per complir totes les mesures restrictives imposades pels Departaments d'Educació i Salut.

Cal recordar la gran tasca de tots els professionals: docents, personal d'administració i serveis, personal de neteja, monitors/es de menjador, cuiners, personal de manteniment i tots els que han col·laborat que la nostra escola durant aquest curs escolar hagi pogut mantenir-se oberta dia rere dia.
Un enorme agraïment als pares i mares per ajudar i cooperar amb l'escola i garantir que totes les indicacions marcades es complissin. Per facilitar-nos allò que semblava impossible.

Per últim, un fort aplaudiment per als nostres alumnes, ells han estat la principal raó per la qual tots hem col·laborat, ens han donat, en moltes ocasions, energia per poder seguir endavant amb el curs.

Esperem retrobar-nos al setembre amb les piles carregades, tot i que encara sigui amb algunes mesures restrictives... ara ja sabem que podem superar-les.

Gràcies i molt bon estiu.

INTERCANVI AMB DINAMARCA 2n ESO

Aquest curs 2021/22 per fi hem pogut reprendre els intercanvis que fèiem a l’escola amb els altres països. Aquest curs, els alumnes de 2n d’ESO han tingut la visita dels alumnes de l’escola de Ronde, Dinamarca on vam dur a terme una sèrie d’activitats per donar a conèixer la nostra cultura i entorn. Dins d’aquestes activitats, vam fer una ruta per Reus modernista on van fer una gimcana dels llocs i cases més emblemàtiques de Reus (Casa Navàs, carrer Llovera, Gaudí de nen…). També vam explicar-los els nostres antecedents històrics tot visitant Tarraco Romana on van gaudir de la visita guiada per la ciutat. A més a més, vam fer unes activitats d’orientació i localització i, per acabar, vam dinar a la platja. L'última activitat que vam fer amb ells va ser un tomb per la platja amb bicicleta per fruir de l’entorn i de la nostra costa més propera. Les famílies van estar molt implicades i així es va veure al sopar de famílies, on totes les famílies van venir i participar d’una estona plegats. 

Aquesta setmana, del 28 de març a l’1 d’abril, els nostres alumnes van viatjar a Ronde per retrobar-se amb els companys/es danesos/es. Allà vam poder gaudir de l’entorn i del clima. Les famílies ens van atendre i acollir molt bé i vam fer activitats per conèixer la cultura danesa. Vam anar a la ciutat d’Aarhus i vam fer el “Poverty walk” on vam conèixer com viuen i quines ajudes reben les persones socialment més desafavorides. També, a la mateixa ciutat, vam visitar el museu d’art per veure una skyview de la ciutat. Entre les activitats, vam fer una excursió pel bosc de Ronde on vam visitar un castell medieval i vam fer un joc de rols de vikings i cristians. Una altra activitat que ens va agradar molt va ser conèixer com vivien a la mansió Gammel Estrup els aristòcrates de les diverses etapes de la història. També vam tornar al bosc per veure com vivien els llenyataires.

A banda de totes aquestes activitats, els intercanvis suposen un enriquiment cultural on, a més a més, practiquem de manera natural la llengua anglesa. El fet de conviure amb una família d’un altre país, implica seguir els seus horaris, menjar els seus àpats, viure el seu dia a dia amb ells i això és molt enriquidor i important. 

Esperem poder seguir compartint molts intercanvis més! 

Les Olimpíades escolars de Reus 2021 no s'aturen

Després de la 38a edició de les Olimpíades l'any 2020 cancel·lades per la pandèmia el Consell Esportiu del Baix Camp ha decidit portar endavant unes olimpíades totalment diferents enfocades als nens i nenes de 5è i 6è de primària.

Aquest nou format ha estat molt encertat pel que fa a la conservació de l'esperit de l'olimpíada, els valors esportius de l'esport, del joc net, del treball en equip, del sentit de la pertinença al mateix centre educatiu i de la superació personal. La Covid ha provocat canvis que fan participar tots els alumnes de la classe independentment si practiquen esport en el seu temps lliure o no de forma conjunta. Això ha realçat el sentiment de grup classe dels 8 grups bombolla treballant dos àmbits; l'àmbit cultural amb el concurs literari: Redacció- Opinió - Recerca i el concurs artístic: Dibuix- Collage- Mascota i l'àmbit esportiu amb la gravació de la realització d'una activitat esportiva del grup.

Durant la fase classificatòria la classe de 5è C va aconseguir un lloc a la fase final que van competir amb 3 grups bombolla d'altres centres escolars durant una bonica jornada al Pavelló Olímpic de la nostra ciutat.

Finalment, el dijous dia 3 de juny hem rebut la visita del regidor d'esports Josep Cuerba, el president del CEBC Ernest Aymamí Huguet i part de l'equip directiu de la nostra escola per realitzar la entrega de medalles als protagonistes.