ESO

El dia va ser fred, però no ens va impedir realitzar una ruta geològica guiada pels voltants del poble de Collbató, situat a la falda de la muntanya de Montserrat, per acabar encetant el recorregut d’ uns 500 metres, seguint uns conductes espaiosos i bellament ornamentats (estalactites, estalagmites i columnes) de les Coves de Salnitre.

Llegeix més...

Els alumnes de primer han treballat la biodiversitat del sotabosc del Parc d’en Foix mitjançant un quadre dicotòmic. Han identificat arbres, lianes i  arbustos al bell mig del bosc i tot un seguit d’aus aquàtiques vora el pantà.

Llegeix més...

 

Origen i difusió

Els Jocs Florals fou un certamen literari instituït a Tolosa l'any 1323 per la Sobregaya Companyia dels Set Trobadors[2] i que es va celebrar fins al 1484, on concorrien també trobadors i poetes catalans. Després de diverses temptatives, el 1393, per desig del rei Joan I, el Consistori de la Gaia Ciència es va instaurar a Barcelona fins a les darreries del segle XV sota l'auspici dels monarques d'aragó.

Llegeix més...

Els de 2n d’ESO hem anat d’excursió al poble del Perelló. Al matí hem visitat el centre d’interpretació apícola Muria, on ens han explicat els diferents productes que s’obtenien de les abelles, com ara la jalea reial, el propolis i la mel. També ens han explicat la se seva anatomia i la seva manera d’organitzar-se en colònies, i com segons la seva alimentació, un ou podia esdevenir una abella obrera o una abella reina.

Llegeix més...

 

Col·legi Pare Manyanet de Reus / Collegue Luzy Dufeillant de Beaurepaire

El nostre Col·legi  ha manifestat sempre un interès a l’hora de potenciar l’aprenentatge de les llengües estrangeres. D’acord amb aquesta voluntat, des de l’any 2015 i amb una periodicitat anual, s’ofereix la possibilitat de poder participar en un intercanvi amb França als /les alumnes que fan francès com a segona llengua estrangera.

Llegeix més...