XXI JOCS FLORALS A LA SECUNDÀRIA

 

Origen i difusió

Els Jocs Florals fou un certamen literari instituït a Tolosa l'any 1323 per la Sobregaya Companyia dels Set Trobadors[2] i que es va celebrar fins al 1484, on concorrien també trobadors i poetes catalans. Després de diverses temptatives, el 1393, per desig del rei Joan I, el Consistori de la Gaia Ciència es va instaurar a Barcelona fins a les darreries del segle XV sota l'auspici dels monarques d'aragó.

Llegeix més...

VISITA DELS ESTUDIANTS FRANCESOS

 

Col·legi Pare Manyanet de Reus / Collegue Luzy Dufeillant de Beaurepaire

El nostre Col·legi  ha manifestat sempre un interès a l’hora de potenciar l’aprenentatge de les llengües estrangeres. D’acord amb aquesta voluntat, des de l’any 2015 i amb una periodicitat anual, s’ofereix la possibilitat de poder participar en un intercanvi amb França als /les alumnes que fan francès com a segona llengua estrangera.

Llegeix més...

Intercanvi amb Holanda, una bona experiència

Del 12 al 17 de febrer, els nostres  alumnes de 3r d’ESO van fer la segona part de l’intercanvi amb l’escola holandesa Harleemmer Lyceum la qual  van venir a visitar-nos a principis del passat mes d’octubre.

Els  dinou alumnes, acompanyats pel professor Ramon Castellví i la professora Sònia López, van sortir  al migdia del diumenge i van agafar l’avió cap a Rotterdam.

Llegeix més...

Els alumnes de 4t d'ESO representen els Pastorets

 

 

Els Pastoretsés una representació teatral típica de les festes de Nadal a molts indrets de Catalunya. L'argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.

Un any més arriba  Nadal a casa nostra i amb el fred, les neules i els torrons arriben també Els Pastorets.

Llegeix més...

Visita a les Mines de Collbató

 

 

La nostra aventura comença el divendres dia 14 d’octubre quan els alumnes de 4rt d’ESO vam anar a les mines de Collbató.

Quan vam arribar vam anar a esmorzar a un parc. Més tard ens vam trobar amb els monitors que ens van dividir en dos grups, classe A i classe B.

Aleshores, ens van explicar els tipus de roques

Llegeix més...

Pàgina 1 de 3